Workshop om cider initierar äppeldryckernas år!
I år har vi valt att ha temat äppeldryckernas år. Drycker på äpplen är just ett område där Sverige har fantastiska förutsättningar för att utveckla drycker i världsklass. Redan idag kan vi hitta must och andra drycker av fantastisk kvalitet.
För att fira och inleda vårt arbete med temat organiserar vi en workshop. Grädde på moset under workshopen blir ett föredrag av
den kände engelske cidermakaren Tom Oliver.
Preliminärt program
Dag 1: 24 mars kl 10.00-15.30
Introduktion och grundläggande information om cidertillverkning och föreläsning om vildjäsning.
Workshop, diskussion. Catrin Heikefelt från Eldrimner, nationellt resurscentrum för mathantverk, deltar och berättar kort om deras verksamhet och vad de kan erbjuda för småskaliga producenter.
Dag 2: 25 mars kl 10.00-15.30 Fristående fortsättning och föreläsning om olika tillverkningsmetoder. Workshop, analys jäsningsfel och diskussion
Plats: Köpings Musteri, Norra Rasgärde 1, Köping
Middag och ciderprovning med kort ciderprat av Tom Oliver och presentation av Svenska Dryckesakademiens tema för 2018 ”Dryck av äpple”: 24 mars
kl 18.30-21.00
Plats: Skeppshandelns Stenugnsbageri, Köping
Prisalternativ:
Föreläsning/workshop 1 av 2 dagar: 730 kr ex moms
Föreläsning/workshop 2 dagar: 1350 kr ex moms
1 föreläsning/workshopdag inkl middag och provning (den 24/3): 1000 kr ex moms
2 föreläsnings/workshopsdagar med middag och provning (den 24/3): 1600 kr ex moms Obs begränsat antal platser
Anmälningsavgiften täcker även två fika och en lunch per dag. Middagen består av kallskuret och givetvis har vi valt smaker som gifter sig bra till cider och andra äppeldrycker. Priset omfattar 5 st cider och 5 övriga äppeldrycker.
Vill man endast delta på ciderprovning och middag med ciderprat av Tom Oliver kostar detta 544 kronor exkl. moms.
Tips på boende kan ni hitta på Köpings Musteris hemsida, www.kopingsmusteri.se
Sista anmälningsdag måndag den 5 mars till lena@kopingsmusteri.se
Varmt välkommen med din anmälan!