Svenska Dryckesakademiens pris år 2025
Svenska Dryckesakademiens pris år 2025 på temat Alkoholfri dryck kommer att tilldelas en person eller organisation, som i sin profession eller verksamhet arbetar med att presentera svensk alkoholfri dryck producerad på svenska råvaror av svenska dryckesproducenter.
Nominerade är:
Restaurang Vyn i Skåne
En bra alkoholfri dryckesmeny med mycket lokalt och svenskt. De använder äpple, päron, nypon, körsbär mm.
Rune Kalf Hansen
Som driver Kalf&Hansen restauranger på två ställen i Stockholm. Här finns ett stort utbud av nyskapande och spännande alkoholfria drycker från Sverige – och ingenting annat. Ingen Cola, Fanta, Sprite, ingen Carlsberg och inget vin. Men alkoholfri svensk öl, läsk från Törst, Kombucha av några olika slag, några restaurangtillverkade smoothies och fenomenala kolsyrade drycker på t.ex. svarta vinbär och rosenkvitten. Det är också de senare som exponeras på ett särskilt bord och först möter restauranggästen inför beställningen. Ja, så gör man om man tar presentationen av den svenska drycken på allvar!
Brutalisten
Fantastiskt utbud av alkoholfria drycker av svensk råvara. Gedigen och kunig presentation av dryck
Per Styregård
För att under många år i välformulerade och engagerande artiklar presenterat, informerat om och provat svensk alkoholfri dryck i allmänhetens tjänst.
Ulrika Karlsson
För att ha ått in alkoholfria svenska hantverksdrycker på Nobelfesten.