Zero waste – en av många pusselbitar i framtidens dryckessverige

I gårdagens DN (16/3) skriver journalisten Sofia Edgren en mycket inspirerande text om bartendern Andrea Patteli på hotell Haymarket och hur frukostrester, överblivet skum från kaffemaskinen och croissanter bearbetas och blir ingredienser i barens drinkar.
Det är väldigt spännande att se att några av dagens viktigaste värderingar och frågor – att stoppa matsvinnet – letar sig in i en del av dryckessverige och omvandlas till nya innovativa drinkar.

Om sedan hotellen ökar sin andel svenskproducerade livsmedel och råvaror i sina menyer och frukostbuféer kan dessa nya innovativa zero-waste drinkar bli en ytterligare del i det framväxande svenska dryckesundret.

Läs gärna artikeln, den och föremålet för artikeln, bartendern Andrea Patteli är verkligen inspirerande och hoppingivande!

Här blir frukosten en drink DN 16 mars