Karin Hillström

Karin Hillström

Karin Hillström är född 1981 och blev ledamot av Svenska Dryckesakademien 2015. Hon har ansvarsområdet Dryckernas servering.

Så här beskriver Karin sig själv:

Jag arbetar idag på Fäviken Magasinet sedan tre år. Min tjänst som restaurangchef där innefattar allt från den dagliga driften med gästkontakt, service till planering och personalhantering.

Min utbildning fick jag på Restauranghögskolan i Grythyttan där jag åren 2004-2007 läste Programmet Restaurang- och Måltidskunskap. Jag inriktade mig mot matsalsarbete och dryck och det var givande år både i lärande men också i de kontakter det medförde att studera där.

Jag valde även under denna tid att åka som utbytesstudent till Australien där jag studerade vinframställning i sex månader. Min passion för arbetet bakom drycken, odlandet och framställandet har sedan dess följt med mig. Efter några år i Stockholm hos Mathias Dahlgren flyttade jag till Jämtland, som är mitt hemma. Jag arbetade på Eldrimner i ett år och sedan Copperhill i nästan tre år innan jag landade på Fäviken. Bredvid mitt jobb på Fäviken planerar jag att så småningom starta ett musteri i Jämtland, och odla mina egna äpplen.