Lena Ryberg-Ericsson

 

Lena Ryberg-Ericsson är född 1965 och blev ledamot av Svenska Dryckesakademien 2015. Hon har ansvarsområdet Fruktdrycker.

Så här beskriver Lena sig själv:
C-partiet18
Jag försöker komma ihåg att det är det jag gör som blir mitt liv

Att göra saker som smakar gott och gör en glad ger mig en gladare tillvaro.
Jag har man, barn, hund, katter, hästar och ett ekologiskt jordbruk.
Det har tagit lite tid men nu har vi börjat en äppelodling på delar av vår åkermark.
Min resa är brokig och innehåller allt från arbete med mjölkkor till egen snabbmatsrestaurang med närodlat mat.
Skapande är viktigt för mig oavsett om det gäller min keramik eller om det gäller en ny produkt som kan lyfta den svenska råvaran på marknaden.
Jag har av en massa olika anledningar, men främst för att jag blev riktigt förbannad, jobbat hårt för att lyfta den svenska och regionala råvaran. Det är inte så mycket av lokalpatriotism som av insikt i hur lokal mat påverkar den regionala ekonomin och den biologiska mångfalden som det stör mig att man inte inser dess värde. Sedan att den svenska maten är ren och producerad under rättvisa förhållanden jämfört med mycket av den at vi glatt importerar och sätter i oss. Konstigt nog verkar vi inte bry oss om i fall de kemikalier den måltiden blivit besprutat med är tillåtna i vårt land eller inte.
När jag inte föreläser, projektleder, jobbar i jordbruket eller musteriet så återfinns jag i keramikateljén eller i stallet.

Det hetaste just nu? Äpplen, äpplen och kanske också äpplen

Med stort nöje ser jag fram emot nya utmaningar och nya kontakter
Lena Ryberg-Ericsson
Köpings Musteri AB och
Svenska Dryckesakademien
Västmanland